Project: Terras aan de Maas

Het 28 verdiepingen tellende gebouw aan de Oude Maas in Spijkenisse is twee jaar geleden gebouwd en bestaat uit koop- en huurwoningen. Het gebouw ziet er fantastisch uit en heeft een prachtig aanzicht. En daar hoort ook een mooie aankleding in de binnenkant bij. De Vereniging van Eigenaren (VvE) benaderde diverse partijen, waaronder deKeyzervanAken, voor het bekleden van de kale, witte binnenwanden. Elke partij bracht een creatief concept uit. Het idee van deKeyzervanAken was om de binnenwanden te bekleden met beelden van unieke plaatsen langs de Maas, omdat het appartementencomplex gebouwd is in het water van de Maas. Dit idee werd zeer positief ontvangen en maakte dat deKeyzervanAken de opdracht mocht uitvoeren. VvE gaf geen richtlijnen op het gebied van stijl of kleurgebruik. Aan deKeyzervanAken de taak om de kale, witte muren mooi te bekleden.

Resultaat

De binnenmuren zijn voorzien van unieke foto’s die genomen zijn langs de Maas en gedrukt zijn op het Neschen behang van Filmolux. Het fotograferen, bedrukken en aanbrengen van de beelden is door deKeyzervanAken zelf gedaan. Zowel de VvE, stichting Humanitas, de bewoners als bezoekers zijn zeer enthousiast over de Maasroute op de muren.

Concept uitwerken

Nadat het eerste idee van deKeyzervanAken was goedgekeurd, kreeg zij alle vrijheid bij het verder uitwerken ervan. “VvE was zo enthousiast over ons eerste idee dat we het concept verder zelf mochten uitwerken. Zo stippelde we de route langs de Maas uit en kozen we de mooiste plaatsen voor het vastleggen van prachtige beelden”, aldus Wesley de Keyzer, mede-eigenaar deKeyzervanAken.

Aan de slag

deKeyzervanAken heeft de reis langs de Maas zelf afgelegd om de beelden te schieten. Van Frankrijk, naar België en weer terug naar was om mooie beelden te verkrijgen. “We waren wel afhankelijk van de weersomstandigheden en het straat- beeld. In een drukke straat is het bijvoorbeeld lastig om een goede foto te maken.” Ook maakten ze grote pano- rama foto’s. Deze werden in drie delen geschoten waar- door het risico op repeterende objecten groot was.Nederland. De grootste uitdaging hierbij

Scroll to top